1 litru de lapte, 1 iaurt și jumătate de lămâie. Rețeta perfectă pentru cea ma bună brânză de casă
acum 5 luni
18
Ingrediente necesare:1 litru de lapteJumătate de lămâie (pentru zeamă)1 iaurt naturalMod de preparareÎncălzește laptele într-o cratiță până aproape de punctul de fierbere. Fii atent să nu-l lași să dea în clocot.Adaugă zeama de lămâie și iaurtul, apoi amestecă bine. Vei observa cum laptele începe să se coaguleze.Lasă amestecul la foc mic încă câteva minute, până când zerul se separă complet de brânză.Strecoară amestecul folosind o sită fină sau un tifon. Apasă ușor pentru a elimina excesul de zer.Lasă brânza să se răcească și să se întărească, apoi este gata de savurat!Sfaturi pentru reușită:Pentru o textură mai fină, amestecă iaurtul bine înainte de a-l adăuga.Dacă îți place brânza mai cremoasă, folosește lapte integral.De ce este brânza de casă mult mai sănătoasă decât una de magazin?Brânza proaspătă are un conținut ridicat de proteine (până la 36%), necesare pentru regenerarea celulelor și pentru susținerea sistemului imunitar.Fiind preparată doar din ingrediente naturale, brânza ...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.