Natura oferă mereu iubitorilor de mişcare posibilitatea de a descoperi noi aventuri, iar cu agitația vieții moderne, activitatea fizică realizată în aer liber devine importantă pentru sănătate. Muntele, pădurea, marea oferă şi ocazia de a experimenta noi orizonturi şi de a-ți testa limitele. În acest material, vom descoperi patru modalităţi captivante de a petrece timp în natură, de a face mișcare în aer liber și a profita la maximum de beneficiile aventurii.
Ciclism – descoperă natura pe două roţi
Bicicleta este întotdeauna o sursă excelentă de a petrece timp în natură. Fie că alegi cărările şerpuite ale traseelor de cicloturism ori ai propriile trasee pe care doreşti să le refaci, te vei simţi perfect pedalând.
Mersul pe bicicletă vine şi cu numeroase beneficii, fiind o modalitate excelentă de a combina activitatea fizică și bucuria de a explora peisaje surprinzătoare. Indiferent de greutatea traseului selectat cu echipament adecvat, apă, ronțănele şi companie potrivită te vei simţi minunat. Ca totul să fie perfect ai grijă la echipament, alege-l corect în funcţie de condiţiile meteo: pantaloni groşi şi geacă antivânt pentru perioadele reci şi pantaloni subţiri ori bluze din fibre lejere pentru sezonul de vară. Ai grijă şi de pantofii speciali. În magazinul Sportano, găseşte impregnări și îngrijirea încălțămintei, cu aceste soluţii ai garanţia că pantofii nu vor fi afectaţi de praf, noroi ori umiditate.
Drumeţii – în mijlocul naturii
Trakking-ul este o modalitate relaxantă, comodă de a petrece o zi minunată în natură, de a observa păsările, animalele şi de a asculta cum îţi şopteşte vântul în urechi. Pleacă într-o aventură în mijlocul naturii alături de prieteni ori în compania familiei. Alege trasee potrivite nivelului tău şi a companionilor și împreună bucuraţi-vă de liniștea pădurilor sau de frumusețea crestelor munților. Din fericire România are numeroase locuri în care se pot face drumeţii, de la parcurile naţionale montane din Făgăraș, Bucegi, Retezat şi Apuseni la cele cu peisaje uluitoare din Munţii Macin ori Biosfera Delta Dunării. Oricare ar fi alegerea, nu uita să iei în rucsac apă, gustări sănătoase și o trusă de prim ajutor, aşa vei transforma orice ieșire într-o experiență plăcută și sigură.
Bush Craft – antrenant, îţi depăşeşti limitele
Mai puţin cunoscut în rândul amatorilor de aventură, dar extrem de captivant este bushcraftul. A reuşit să atragă atenţia multor persoane din mediul urban, în special a oamenilor care doresc să înveţe tehnicile de bază de supraviețuire. Este o modalitate prin care poţi să te autodepăşeşti și să devii mai puternic. Această formă de petrecerea a timpului în natură îți provoacă abilitățile de supraviețuire și creativitatea. Cu susținere adecvată vei învăța să construiești adăposturi din materiale naturale, să faci foc sau să gătești în aer liber. Bushcraftul nu numai că îți îmbunătățește cunoștințele de supraviețuire, dar te conectează și mai profund cu mediul înconjurător. E important să ştii că ai nevoie de echipament pentru bushcraft special pentru a transforma experienţa în una desăvârşită, printre tool-urile necesare se numără: bețe pentru mers, briceag, haine adecvate condiţiilor meteo şi borcane pentru mâncare speciale.
Alergare – mai multă energie pe cărările şerpuite
Dacă preferi ceva mai dinamic în locul unei drumeţii, poţi opta pentru o sesiune de alergare. Astfel, vei realiza un antrenament excelent pentru corp și minte. Alege trasee pe care le poţi parcurge adecvate nivelului tău de pregătire. Fie că optezi pentru o sesiune de running pe o potecă liniştită ori pentru o tură pe un traseu abrupt, ai nevoie de îmbrăcăminte de alergare adecvată. Alergarea în natură nu doar că este un exerciţiu cardio minunat, dar în acelaşi timp îţi oferă acces o doză sănătoasă de vitamina D. Asigură-te că ai încălțăminte confortabilă, apă şi batoane energizante; sigur, vei avea nevoie de ele.
Cum vezi există numeroase modalități de a petrece timp de calitate în natură. Indiferent de activitatea pe care o alegi, este important să profiți de toate beneficiile activității fizice în natură. Astfel de experiențe nu numai că îmbunătățesc sănătatea fizică, dar și starea de spirit și bunăstarea generală.
The post 4 idei pentru activitate fizică în natură – ce să faci? (P) appeared first on Cotidianul RO.