Longevitatea acestui produs se datorează compoziției sale – mult zahăr și puțină apă, care nu permite dezvoltarea bacteriilor În 2015, arheologii au susținut că, în timpul săpăturilor din Egipt, au dat peste miere veche de 3.000 de ani și absolut comestibilă, scrie doctorulzilei.ro.
Fasole şi linteEste foarte important ce fel de fasole cumpărați și cum o depozitați. Uscarea fasolei, lintei și a altor leguminoase ajută la creșterea concentrației de zahăr și reduce conținutul de apă. Acest lucru face de fapt mai dificilă dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului.
Zahăr și sareDacă sunt depozitate în recipiente etanșe, sarea și zahărul rezistă o perioadă de timp nedefinit de lungă. Dacă sarea conține iod ca aditiv, acest lucru îi poate afecta termenul de valabilitate și îl poate reduce la aproximativ 5 ani.
Ciocolata neagrăÎn acest caz, secretul este laptele, componenta ușor perisabilă. Așadar, cu cât conținutul de cacao este mai mare, cu atât ciocolata va rezist...