Cu atât de multe cercetări și informații disponibile despre alimente în zilele noastre, aveți o ocazie unică de a vă umple farfuria cu alimente care susțin creierul. Totuși, care sunt cele mai bune pe care să le puneți în farfurie? Continuați să citiți pentru a afla despre cinci alimente pe care cercetătorii le consideră „jucători puternici” pentru sănătatea dumneavoastră mentală.
LinteO porție de o ceașcă de linte oferă 15,6 grame de fibre dietetice și 18 grame de proteine. Aceste leguminoase sunt subestimate în lumea culinară, iar fasolea neagră sau năutul tind să le eclipseze. Deoarece lintea este bogată în mod natural în vitamina B9 (folat), se situează pe un loc fruntaș pe scara alimentelor antidepresive.
Potrivit cercetătorilor, nivelurile scăzute de folat pot crește riscul atât de demență, cât și de depresie. Puneți linte în salate, gătiți-le în chili sau folosiți-le ca înlocuitor al cărnii pentru tacos. Lintea poate fi vedeta spectacolului, dar poate avea și un r...