„Această imagine nu este trucaj”. Expert forestier, despre „molidul plutitor” descoperit într-o pădure din Germania | VIDEO

acum 1 an 100

Fotografia cu un „molid plutitor” face furori pe rețelele sociale. „Nu este un fals”, indică Oficiul Silvic Regional Soest-Sauerland, landul german Renania de Nord-Westfalia, citat de Blick.


Imaginea cu molidul fără rădăcină care „levitează” la un metru deasupra solului a adunat zeci de mii de reacții și a fost comentată de mii de ori. „Este cumva o glumă de 1 aprilie?”, a întrebat cineva. Ce se află în spatele imaginii misterioase? 


În primul rând: nu este un fals, spune oficiul silvic: „Nu este un fotomontaj! Copacul chiar există”


Molidul pare să „zboare” și, cu toate acestea, trunchiul este suficient de stabil, încât vântul și vremea nu-l pot „îndoi”.


Copacii au nevoie de rădăcini pentru a obține nutrienți importanți necesari supraviețuirii lor. Nu este cazul in acest exemplu, afirmă specialiștii oficiului silvic din Germania.


Biroul forestier transmite că în spatele „misterului” se află un fenomen natural: deși nu mai are rădăcină, pomul a crescut împreună, „legat” de un molid alăturat.


„Molidul vecin ține în viață un membru al speciei sale”


„Acum câțiva ani, molidul și-a pierdut partea inferioară a trunchiului, probabil că cineva a vrut să-l taie. Copacul a rămas suspendat și, da, este o adevărată raritate faptul că molidul vecin ține în viață un membru al speciei sale”, a explicat Agnes Wasmer de la biroul forestier regional, la postul Westdeutscher Rundfunk Köln (WDR).


În reportajul TV, expertul forestier scutură cu putere molidul fără rădăcină. Însă acesta nu se clintește!


Nu toți molizii din Renania de Nord-Westfalia se descurcă atât de bine. Din ce în ce mai mulți copaci mor, pe de o parte, din cauza vremii, pe de altă parte, „dăunătorii contribuie la moartea pădurilor”.


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/molid-plutitor-padure-germania-4731033

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.