Acest obicei banal face pâinea și cartofii cancerigeni. Mulți oameni comit greșeala fără să știe
acum 6 luni
36
Mare atenție la ce alimente consumați
Procesul de obținere a pâinii, în care proteinele de gluten formează o rețea, iar drojdia transformă maltoza în glucoză și apoi în dioxid de carbon și alcool în timpul fermentației, este unul cunoscut. Totuși, atunci când pâinea este supusă la temperaturi ridicate, de exemplu, în timpul prăjirii sau rumenirii, acest proces poate duce la formarea acrilamidei, un compus chimic cunoscut pentru efectele sale cancerigene.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.