Acest preparat alungă mahmureala și strigoii. Cum arată delicatesa pierdută a bucătăriei românești, cu origini otomane și renume interbelic

acum 2 ore 19

Cândva o delicatesă nelipsită din restaurantele portuare și hanurile muntenești, această mâncare a fost dată uitării odată cu instaurarea regimului comunist, fiind înlocuită de versiuni mai simple și mai accesibile.

O rețetă cu origini otomane, popularizată în porturile românești

Tuslamaua își are rădăcinile în cultura culinară a nomazilor turci, fiind o rețetă perfecționată în timpul domniei lui Soliman Magnificul (1494-1566). Inspirată din „şkembe çorbası”, ciorbele de burtă ale triburilor turcice din stepele Asiei, tuzlama sau tuslama combină carne, lactate și mirodenii într-un preparat bogat și hrănitor.

În spațiul românesc, rețeta a pătruns în secolul al XIX-lea prin porturile dunărene, fiind adoptată ra...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/acest-preparat-alunga-mahmureala-si-strigoii-cum-arata-delicatesa-pierduta-a-bucatariei-romanesti-cu-origini-otomane-si-renume-interbelic_67a21ec3d8f3e06845591ee3

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.