Anii petrecuți în bucătărie îi fac pe chefi să fie extrem de sensibili la prospețimea ingredientelor, la tehnica de gătit și la modul în care unele feluri sunt folosite pentru a consuma stocuri sau resturi. Din acest motiv, multe dintre preparatele considerate „clasice” sau foarte populare sunt evitate de profesioniști atunci când ies să mănânce în oraș.
1. Supa zileiDeși pentru clienți poate părea o alegere sigură și reconfortantă, supa zilei ridică numeroase semne de întrebare pentru bucătari. Problema nu este felul în sine, ci lipsa de transparență: nimeni nu știe exact când a fost gătită, cât timp a stat la cald sau ce ingrediente au fost folosite.
Chef Jon Davis, bucătar-șef la City Grocery din Oxford, Mississippi, explică foarte direct: „Nu comand niciodată supa zilei. A fost făcută chiar azi? Cât timp a stat în vasul încălzit? A fost răcită corect? Este un pariu pe care nu sunt dispus să-l fac”, spune el.
Pentru mulți profesioniști, supa este adesea un mod d...

acum 1 ora
14





















English (US) ·
Romanian (RO) ·