Adevărul din culisele restaurantelor: 5 mâncăruri pe care bucătarii nu le-ar comanda niciodată

acum 1 ora 14

Anii petrecuți în bucătărie îi fac pe chefi să fie extrem de sensibili la prospețimea ingredientelor, la tehnica de gătit și la modul în care unele feluri sunt folosite pentru a consuma stocuri sau resturi. Din acest motiv, multe dintre preparatele considerate „clasice” sau foarte populare sunt evitate de profesioniști atunci când ies să mănânce în oraș.

1. Supa zilei

Deși pentru clienți poate părea o alegere sigură și reconfortantă, supa zilei ridică numeroase semne de întrebare pentru bucătari. Problema nu este felul în sine, ci lipsa de transparență: nimeni nu știe exact când a fost gătită, cât timp a stat la cald sau ce ingrediente au fost folosite.

Chef Jon Davis, bucătar-șef la City Grocery din Oxford, Mississippi, explică foarte direct: „Nu comand niciodată supa zilei. A fost făcută chiar azi? Cât timp a stat în vasul încălzit? A fost răcită corect? Este un pariu pe care nu sunt dispus să-l fac”, spune el.

Pentru mulți profesioniști, supa este adesea un mod d...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/adevarul-din-culisele-restaurantelor-5-mancaruri-pe-care-bucatarii-nu-lear-comanda-niciodata_694475d2b103b83dc01ab690

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.