Afacerile antreprenoriale între abordarea tradițională și presiunea schimbărilor: Cum își asigură creșterea
acum 1 an
59
Antreprenoriatul reprezintă un indicator important al dinamicii unei economii, fie că vorbim de companii consolidate pe piață sau la început de drum, deoarece iniţiativa, inovarea și creativitatea arată care sunt gradul de vitalitate și potențialul de dezvoltare a mediului de afaceri dintr-o țară. În România chiar dacă activitatea antreprenorială este relativ puternică, ea este într-un stadiu incipient. Astfel, ponderea afacerilor antreprenoriale consolidate este mai scăzută decât în alte țări, potrivit raportului ”Global Entrepreneurship Monitor” care constată că, în 2021, 9,7% din populație era reprezentată de antreprenori aspiranți și 4,1% de antreprenori consolidați. Aceste cifre sugerează că multe start-up-uri nu depășesc stadiul inițial, așa cum se întâmplă în general la nivel global, dar și că politicile de încurajare a antreprenoriatului și a inovării sunt insuficiente. Dealtfel alocările anuale bugetare pentru cercetare-dezvoltare-inovare de circa de 0,3-0,5% din PIB și lipsa unor programe guvernamentale explică măcar parțial plasarea României abia pe locul 31 în clasamentul celor mai inovatoare ţări din Europa, conform ”Indicelui global de inovare”.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.