Gazele și balonarea sunt părți normale ale digestiei. Atunci când încep să creeze disconfort devin o problemă deranjantă, care îți poate afecta desfășurarea activităților zilnice.
Alimente care pot agrava balonareaDe obicei, balonarea este determinată de trei factori principali: consumul anumitor alimente, apariţia unor bacterii în intestinul subţire și înghiţirea unui exces de aer.
Pe lângă organizarea unei diete sănătoase și echilibrate pentru menținerea sănătății sistemului digestiv, este important să eviți potențialii factori, care pot declanșa balonarea. În acest caz, anumite alimente pot crește riscul de a suferi de diferite simptome.
Dacă observi că simptomele de balonare persistă sau se agravează, se recomandă să ceri sfatul unui medic. Astfel, poți primi un diagnostic corect și un tratament corespunzător.
Băuturi carbogazoaseBăuturile carbogazoase, cum ar fi apa seltzer și apa carbogazoasă, pot provoca gaze și balonare. Indiferent de tipul de apă, ca...