Ovăz - În fulgii de ovăz se găsesc fibre solubile, numite beta-glucani, despre care studiile știițifice au arătat că reduc nivelul de colesterol total și LDL, ceea ce scade riscul bolilor cardiovasculare.
Fasole - Fie că este albă, roșie sau neagră, fasolea o sursă excepțională de fibre solubile. Pe lângă faptul că reglează nivelul colesterolului total, fasolea stabilizează glicemia și oferă un aport nutritiv important de proteine vegetale.
Pește gras - Somonul, tonul, sardinele și macroul surse importante de acizi grași Omega-3 (EPA și DHA). Aceste substanțe au un puternic efect antiinflamator și ajută la reducerea nivelului de trigliceride.
Ceai verde - Acest tip de ceai este benefic datorită conținutului bogat în catechine. Consumat regulat, îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge și oferă protecție împotriva oxidării coles...

acum 1 ziua
10






















English (US) ·
Romanian (RO) ·