Alimentele care protejează de infarct și AVC

acum 1 saptamana 18

Leguminoasele, cum ar fi lintea, fasolea și năutul, au un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare, având capacitatea de a scădea nivelul colesterolului și de a preveni inflamația, factori esențiali în reducerea riscurilor cardiovasculare. O singură ceașcă din aceste alimente poate face minuni pentru sănătate.

Deși unele dintre aceste leguminoase sunt deja parte integrantă din tradițiile culinare românești, nu trebuie privite doar ca ingrediente din trecut. Este timpul ca aceste alimente să recâștige importanța pe care o aveau în dieta bunicilor noastre, iar cele care au pătruns mai recent pe piața din România să câștige un loc binemeritat.

Leguminoasele sunt surse excelente de proteine vegetale și sunt susținute de numeroase studii științifice care le evidențiază beneficiile, fiind considerate un adevărat secret al longevității.

În acest context, endocrinologul spaniol Francisco Rosero, cunoscut pentru abordările sale inovatoare și pentru educația privind s...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/alimentele-care-protejeaza-de-infarct-si-avc_67f8c296ae6a185dd87d049f

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.