Achiziționarea de fructe și legume pre-tăiate din magazinele de tip supermarket poate prezenta un risc semnificativ de infecții grave, conform unor experți de renume în domeniul siguranței alimentare. Produsele precum mango, pepene galben și ananas, tăiate cubulețe, sunt mai susceptibile să conțină bacterii periculoase, cum ar fi E. coli, comparativ cu fructele întregi, afirmă Dr. Bryan Quoc, chimist alimentar din Statele Unite. Aceasta se datorează faptului că, o dată ce pielița protectoare este îndepărtată, pulpa devine vulnerabilă, transformându-se într-un mediu propice pentru dezvoltarea agenților patogeni, din cauza texturii sale umede și moi.
De asemenea, profesorul Kali Kniel, microbiolog la Universitatea din Delaware, a subliniat riscurile asociate cu germenii prezenți în produsele vegetale. La fel ca în cazul fructelor proaspete tăiate, acești germeni pot fi purtători ai unor agenți patogeni periculoși, inclusiv E. coli, listeria și salmonella.
Prof. Kniel a exp...