Alimentele din supermarket pe care un specialist nu le-ar cumpăra niciodată. „Există o mulțime de organisme patogene care sunt încă vii” în aceste produse

acum 6 ore 22

Achiziționarea de fructe și legume pre-tăiate din magazinele de tip supermarket poate prezenta un risc semnificativ de infecții grave, conform unor experți de renume în domeniul siguranței alimentare. Produsele precum mango, pepene galben și ananas, tăiate cubulețe, sunt mai susceptibile să conțină bacterii periculoase, cum ar fi E. coli, comparativ cu fructele întregi, afirmă Dr. Bryan Quoc, chimist alimentar din Statele Unite. Aceasta se datorează faptului că, o dată ce pielița protectoare este îndepărtată, pulpa devine vulnerabilă, transformându-se într-un mediu propice pentru dezvoltarea agenților patogeni, din cauza texturii sale umede și moi.

De asemenea, profesorul Kali Kniel, microbiolog la Universitatea din Delaware, a subliniat riscurile asociate cu germenii prezenți în produsele vegetale. La fel ca în cazul fructelor proaspete tăiate, acești germeni pot fi purtători ai unor agenți patogeni periculoși, inclusiv E. coli, listeria și salmonella.

Prof. Kniel a exp...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/alimentele-din-supermarket-pe-care-un-specialist-nu-lear-cumpara-niciodata-exista-o-multime-de-organisme-patogene-care-sunt-inca-vii-in-aceste-produse_67d736e79dc45c09a72021d3

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.