Alimentele fermentate sunt excelente pentru sănătatea intestinului. Un cercetător de top oferă 3 sfaturi pentru a le introduce în dietă
acum 2 saptamani
11
Epidemiologul britanic Tim Spector consumă cel puțin trei tipuri diferite de alimente fermentate în fiecare zi pentru a-și susține sănătatea intestinului.
Diversitatea este importantă pentru sănătatea digestivă și generală. Spector a împărtășit cu Business Insider cum integrează alimentele fermentate în dieta sa.
1. Începe cu pași mici
„Puțin și des” este cel mai bun mod de a începe să adaugi alimente fermentate în dieta ta, a scris Spector în cartea sa de bucate Food for Life, care urmează să fie publicată în SUA în 2025. Acest lucru îți permite să te obișnuiești cu gustul, iar intestinul tău să se acomodeze cu noile bacterii.
Spector recomandă să adaugi o lingură de alimente fermentate diferite în preparatele tale — de exemplu, kimchi într-o tocană pentru „aromă și textură crocantă” sau kefir într-o supă pentru „cremozitate și aciditate.”
Această abordare este susținută și de alți experți în nutriție. Dieteticianul specializat în sănătatea intestinul...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.