Alimentul pe care românii îl vând cu 600 lei kilogramul francezilor și austriecilor. Peste 90% din producție merge peste hotare
acum 9 luni
49
Cu toate că reprezintă o comoară culinară autohtonă, peste 90% din producția de hribi din România este exportată, cu predilecție către țări precum Franța și Austria. Comenzile pentru hribii românești se succed pe bandă rulantă, iar fermierii și culegătorii români sunt dornici să satisfacă cererea tot mai mare de peste hotare. Străinii îi consideră delicatesă şi plătesc pentru un singur kilogram chiar şi peste 120 de euro.
Într-un depozit din Cârlibaba, judeţul Suceava, producţia autoht...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.