Alin, bolnav de cancer cerebral, e dependent de investigații de lungă durată. O etapă de proceduri oncologice efectuate în Turcia costă 4.500 de euro

acum 1 an 139

Acest articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul www.ajutacopiii.ro.


Pentru Alin-Gabriel Amariei, în vârstă de 15 ani, din comuna Castelu, Constanța, anul se împarte dramatic în două. Sunt momente cu o încărcătură aparte în care băiatul află dacă „monstrul” din interiorul creierului său - cancerul cu care se luptă de aproape 11 ani - este tot în adormire. Este vorba de un program medical personalizat gândit de specialiștii de la Clinica Amerikan Hastanesi, din Istanbul, pe care Alin trebuie să-l urmeze o lungă perioadă. Pentru a ajunge la acele investigații, vitale pentru el, copilul are nevoie, la fiecare etapă a procedurilor, de 4.500 de euro.


„Mă rog la bunul Dumnezeu să nu fi recidivat boala...”


„Următorul drum la medicii din Istanbul ar trebui să-l facem în luna noiembrie. Nu este o dată fixă, dar atunci se împlinesc șase luni de la ultimul control (n.r. - mai 2023). Atunci, totul a ieșit bine, atât cât se poate spune despre un copil bolnav de cancer... Totul era stabil. Este foarte important pentru Alin să ajungem acolo pentru al doilea control anual cu atât mai mult cu cât copilașul meu nu se simte bine. Au revenit durerile insuportabile de cap care nu pot fi domolite cu niciun medicament, stările de oboseală nejustificată și de vomă... Mă rog la bunul Dumnezeu să nu fi recidivat boala...


„De acești bani poate depinde viața copilașului meu!”


Medicii la care am fost în România (n.r. - spitalele din Medgidia și Constanța) nu au reușit să se pronunțe asupra cauzelor care au dus la schimbarea bruscă a stării de sănătate a lui Alin. Fie vorbesc de apendicită, fie de o indigestie acută, fie de existența unui lichid pe traiectoria urmată de tubul șuntului care i-a fost montat la cap. De aceea, acum, vizita la medicii turci este parcă mai importantă ca oricând. De aceea, îi impor pe toți aceia la care va ajunge povestea lui Alin să ne ajute cu cât de puțin. De acești bani poate depinde viața copilașului meu!”, este apelul pe care Mihaela Amariei, mama băiatului suferind, îl face prin intermediul Fundației Ringier România.


Două operații pe creier și zeci de terapii chimio și radio


Diagnosticat cu cancer cerebral încă de când nu împlinise 5 ani, Alin - aflat de șase ani în programul de susținere al Fundației Ringier România - a fost operat de două ori pe creier de specialiștii de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, din Capitală. O dată în regim de urgență prin metoda clasică, chirurgicală, pentru a-i fi extirpată tumora care ajusese la mărimea unei portocale și a doua oară, la patru ani distanță, când maladia a lovit din nou într-o zvârcolire ce-i putea fi fatală. Această din urmă intervenție a fost realizată prin procedeul gamma knife (un „bisturiu” cu raze gamma, cu ardere fixă, folosit pentru zone greu accesibile). Zeci de ședințe chimio și radio au întregit programul medical dur urmat de copilul suferind, captiv de 11 ani în acest coșmar.


La fiecare vizită pe care Alin o face în Turcia, medicii de la Amerikan Hastanesi îi verifică șuntul pe care tot ei i l-au montat la cap

O singură etapă de proceduri oncologice, 4.500 de euro


Acum, Alin este în faza în care urmează proceduri și investigații de lungă durată cu ajutorul cărora specialiștii îi monitorizează starea sănătății pentru a fi capabili să respingă în timp util orice eventual nou atac al maladiei. De aceea, băiatul trebuie să ajungă de două ori pe an în Turcia, la Amerikan Hastanesi, din Istanbul, la oncologii care i-au montat la cap un șunt nou, modern, în locul celui vechi pus de medicii români, un dispozitiv pe care numai ei îl verifică la cele două întâlniri anuale cu copilul bolnav de cancer.


Pe durata unei săptămâni, copilul este supus unor examinări minuțioase: RMN-uri, CT-uri, analize de sânge, unele specifice bolii de tiroidă, radiografii și ecografii abdominale (n.r. - având în vedere că băiatul a suferit și o ocluzie intestinală). Un calcul al reprezentanților clinicii ridică costurile unei singure etape de investigații și proceduri la peste 3.200 de euro, bani la care se adaugă și cheltuielile estimative de transport și cazare la Istanbul.


În total, 4.500 de euro, sumă care este o avere pentru părinții lui Alin, având în vedere eforturile financiare pe care le-au făcut în ultimul deceniu, de când copilul lor este chinuit de cancer.


Mă rog la Dumnezeu să strângem cât mai repede acei 4.500 de euro... Fără bani, ne e imposibil să ajungem acolo...


Mama lui Alin:

Cei care doresc să îl ajute pe Alin o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALIN».


Donează prin SMS, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro


* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.


Citește mai multe despre copiii pe care FUNDAȚIA RINGIER îi sprijină de 11 ani la rubrica AJUTĂ COPIII


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/alin-proceduri-medicale-turcia-4668328

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.