Alți 12 români au fost evacuaţi din Fâşia Gaza și vor ajunge în România. Câți au mai rămas de adus

acum 5 luni 36

Al cincilea grup de români a fost evacuat miercuri, 22 noiembrie, din teritoriul controlat de gruparea palestiniană Hamas, a anunțat Ministerul de Externe.


„12 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah. Aceștia au fost preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt iar o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE îi însoțește până la Cairo, de unde vor fi îmbarcați spre România”, a transmis MAE.


Până în prezent, 249 de români și membri de familie au fost evacuați din Fâșia Gaza, dintre cei aproximativ 360 care au solicitat să fie scoși din cauza războiului cu Israel, început pe 7 octombrie. Prin urmare, mai sunt 111 români care așteaptă evacuarea.


Primii români evacuaţi au aterizat la București miercuri seară, 8 noiembrie, este vorba despre 93 de persoane. Al doilea grup, format din 41 de români, a venit duminică dimineață, 12 noiembrie. Al treilea grup, de 86 de români, a sosit în România în dimineața de marți, 14 noiembrie. Al patrulea grup, format din 16 români, a fost adus vineri dimineață, 17 noiembrie.


În acest moment, numărul românilor despre care se știe că sunt ținuți ostatici în Fâșia Gaza este de 6. În afara celor 6, alte cinci persoane cu cetăţenie israeliano-română au fost confirmate decedate.


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/mae-alti-12-romani-au-fost-evacuati-din-fasia-gaza-si-vor-ajunge-in-romania-cati-au-mai-ramas-de-adus-4727070

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.