Consumate primăvara, după o iarnă în care organismul a fost privat de multe dintre substanţele nutritive importante pentru sănătate, urzicile fac minuni.
Într-o cură de detoxifiere, urzicile pot fi folosite sub diverse forme, de obişnuita mâncărică de urzici, până la ciorbă de urzici, chifteluţe, supă cremă sau ceai.
Grație conţinutului ridicat de fier şi magneziu, urzicile sunt o terapie excelentă şi ieftină pentru anemie. În acest caz, specialiştii recomandă o cură cu ceai de urzici timp de o lună de zile.
Planta are nu doar proprietăţi antianemice, ci şi hemostatice şi remineralizante. Consumul de urzici ajută la întărirea sistemului imunitar.
Cum se prepară ceaiul de urzică
Ceaiul de urzică se prepară prin opărire sau infuzie, astfel încât plantă să nu îşi piardă proprietăţile curatorii.
Peste o lingură de urzici se toarnă o ceaşcă de apă clocotită, se acoperă preţ de câteva minute, după care se strecoară.
În caz că se doreşte pregătir...