Beneficiile urzicilor. "Focul vindecător" care schimbă sângele: cum se prepară corect

acum 3 ore 3

Consumate primăvara, după o iarnă în care organismul a fost privat de multe dintre substanţele nutritive importante pentru sănătate, urzicile fac minuni.

Într-o cură de detoxifiere, urzicile pot fi folosite sub diverse forme, de obişnuita mâncărică de urzici, până la ciorbă de urzici, chifteluţe, supă cremă sau ceai.

Grație conţinutului ridicat de fier şi magneziu, urzicile sunt o terapie excelentă şi ieftină pentru anemie. În acest caz, specialiştii recomandă o cură cu ceai de urzici timp de o lună de zile.

Planta are nu doar proprietăţi antianemice, ci şi hemostatice şi remineralizante. Consumul de urzici ajută la întărirea sistemului imunitar.

Cum se prepară ceaiul de urzică

Ceaiul de urzică se prepară prin opărire sau infuzie, astfel încât plantă să nu îşi piardă proprietăţile curatorii. 

Peste o lingură de urzici se toarnă o ceaşcă de apă clocotită, se acoperă preţ de câteva minute, după care se strecoară. 

În caz că se doreşte pregătir...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/sanatate/beneficiile-urzicilor-focul-vindecator-care-schimba-sangele-cum-se-prepara-corect_67c9759ff41d39606b0448a7

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.