Băuturile răcoritoare sunt adevărate bombe pe rafturile supermarketelor.
Reporterul Mădălina Iacob de la Antena 1 a dus sucurile dulci și colorate la analize și a aflat din probe că nu erau compuse decât din apă, zahăr și chimicale.
Sucul „natural” de mango din supermarket are numai 0,1% conținut din mango
Unii producător scriu pe etichete că pot afecta grav copiii. Când afară e căldură mare, imaginile cu băuturile răcoritoare de toate culorile (de la roșu, galben și portocaliu la verde, albastru și maro închis) sunt apetisante. Așa se ajunge ca într-un an fiecare român ajunge să cosume 190 de litri/an de sucuri carbogazoase cu coloranți. România este pe locul 7 la consumul de băuturi carbogazoase: 4 miliarde de litri anual.
Specialiștii din laboratoare au aflat că băuturile răcoritoare sunt compuse din apă, zahăr și chimicale. În cazul băuturilor fructate, s-a descoperit că erau preparate din 0,1% substanță uscată, 0,1% suc din fruct,...