Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
acum 3 luni
11
Rețeta are rădăcini în bucătăria otomană și este considerată a fi fost adusă în Grecia de către grecii refugiați din Asia Mică în timpul schimbului de populații din anii 1920. Orașul Thessaloniki și regiunea Serres din nordul Greciei sunt renumite pentru această plăcintă. Fiecare are variații locale ale rețetei.
Inițial, plăcinta era preparată cu aluat de plăcintă făcut manual și umpluturi diverse. Printre acestea se număra brânză, carne tocată sau cremă de vanilie. În timp, a devenit u...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.