Bucătăria italiană intră în istorie: Patrimoniu UNESCO pentru „cucina degli affetti”
acum 1 ora
2
Este pentru întâia oară când UNESCO validează nu un preparat concret, ci ansamblul cultural și gastronomic al unei țări: bucătăria italiană. De la o simplă carbonara până la prânzul de duminică în familie, de la diversitatea culinară a fiecărei regiuni până la legătura dintre generații, Italia oferă lumii un veritabil „mozaic culinar” ca parte a patrimoniului, scrie La Stampa.
Dosarul de candidatură, intitulat „Cucina italiana, tra sostenibilità e diversità bioculturale”, a fost pregătit de Ministerul Culturii. S-a aflat sub coordonarea istoricului Massimo Montanari și a fost realizat cu sprijinul instituțiilor, organizațiilor și comunităților care de zeci de ani studiază și practică bucătăria italiană.
Bucătăria italiană: Un moment istoric și pentru gastronomia mondială
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.