Cacio e Pepe. Rețetă de paste simplă din bucătăria italiană

acum 3 luni 9

Este una dintre cele mai vechi și simple rețete din bucătăria italiană. Originile sale sunt modeste, legate de viața pastorală din regiunile rurale ale Italiei. Păstorii obișnuiau să ia cu ei ingrediente care se păstrau bine pe parcursul călătoriilor lungi: paste uscate, brânză maturată (Pecorino Romano) și piper negru. Această combinație de ingrediente simple și neperisabile a dat naștere unui fel de mâncare care a devenit emblematic pentru bucătăria romană.

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/cacio-e-pepe-reteta-de-paste-simpla-din-bucataria-italiana_66b0ee3a4b5b4f0c39376e95
Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.