Persoanele care beau cafea dimineaţa au un risc mai scăzut de a muri din cauza bolilor cardiovasculare şi un risc mai scăzut de mortalitate generală în comparaţie cu cei care beau cafea toată ziua, potrivit unei cercetări publicate în European Heart Journal. Potrivit specialiştilor, acesta este primul studiu care testează modelele de timp pentru consumul de cafea şi rezultatele asupra sănătăţii.
Studiul a inclus 40.725 de adulţi care au luat parte la Sondajul naţional privind sănătatea şi examinarea nutriţiei din Statele Unite (NHANES) între 1999 şi 2018.
Cafeaua reduce diabetul zaharat„Cercetările de până acum sugerează că consumul de cafea nu creşte riscul de boli cardiovasculare şi pare să reducă riscul unor boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2. Având în vedere efectele pe care cofeina le are asupra corpului nostru, am vrut să vedem dacă momentul din zi în care este băută cafeaua are vreun impact asupra sănătăţii inimii”, a declarat dr. Lu Qi, de la facul...