Caldaboș de casă. Rețeta pentru un preparat tradițional, pe care trebuie să-l ai pe masa de sărbători

acum 1 saptamana 7

Caltaboș de casă – Ingrediente

  • 500 g ficat de porc
  • 500 g plămâni de porc
  • 300 g inimă și splină (opțional, dar foarte potrivit)
  • 300 g carne de porc fiartă (de pe cap, ceafă sau pulpă)
  • 2 cepe mari, tocate fin
  • 150 g orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • piper boabe pentru fierbere
  • sare după gust
  • piper măcinat, după preferință
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 vârf de linguriță ienibahar măcinat (opțional, dar tradițional)
  • 3-4 căței de usturoi zdrobiți
  • mațe de porc pentru umplut (bine spălate).

Rețeta caltaboșului de casă – Mod de preparare

Mai întâi pregătești toate ingredientele.

Organele de porc se spală bine și se fierb împreună cu carnea în apă rece cu sare, foi de dafin și câteva boabe de piper. Se îndepărtează spuma ori de câte ori este nevoie pentru o supă limpede.<...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/caldabos-de-casa-reteta-pentru-un-preparat-traditional-pe-care-trebuie-sal-ai-pe-masa-de-sarbatori_693008961eb07d66f14db5aa

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.