Caldaboș de casă. Rețeta pentru un preparat tradițional, pe care trebuie să-l ai pe masa de sărbători
acum 1 saptamana
7
Caltaboș de casă – Ingrediente
500 g ficat de porc
500 g plămâni de porc
300 g inimă și splină (opțional, dar foarte potrivit)
300 g carne de porc fiartă (de pe cap, ceafă sau pulpă)
2 cepe mari, tocate fin
150 g orez
2-3 linguri ulei
2-3 foi de dafin
piper boabe pentru fierbere
sare după gust
piper măcinat, după preferință
1 linguriță cimbru uscat
1 vârf de linguriță ienibahar măcinat (opțional, dar tradițional)
3-4 căței de usturoi zdrobiți
mațe de porc pentru umplut (bine spălate).
Rețeta caltaboșului de casă – Mod de preparare
Mai întâi pregătești toate ingredientele.
Organele de porc se spală bine și se fierb împreună cu carnea în apă rece cu sare, foi de dafin și câteva boabe de piper. Se îndepărtează spuma ori de câte ori este nevoie pentru o supă limpede.<...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.