Prin semnarea legii „Real Food, Healthy Kids Act”, guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a preluat controlul asupra unei mișcări în creștere care vizează reformarea aprovizionării cu alimente la nivel național. Legislativul statului a adoptat proiectul de lege la mijlocul lunii septembrie.
În medie, copiii din Statele Unite obțin aproape două treimi din caloriile consumate din alimente ultraprocesate, pline de aditivi și zaharuri, sare și grăsimi cu conținut ridicat de calorii, potrivit unui raport recent al CDC.
Legislația din California nu numai că definește alimentele ultraprocesate – o sarcină pe care majoritatea țărilor din lume încă nu au îndeplinit-o –, ci impune autorităților din domeniul sănătății publice și oamenilor de știință să decidă care dintre aceste alimente sunt cele mai dăunătoare pentru sănătatea umană. Orice „aliment ultraprocesat care prezintă motive de îngrijorare” va fi apoi eliminat trept...

acum 1 luna
19























English (US) ·
Romanian (RO) ·