Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multe gospodine fac o mare greșeală care strică aluatul definitiv

acum 5 luni 26

În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac, biscuiți, foitaj, semialbă, albă, neagră.

Cea mai bună făină pentru cozonac. Categorii de făină

Tipurile de făină pot fi clasificate in functie de produsele pentru care sunt destinate, in felul urmator:

Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase si aluaturile usoare de patiserie

Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită  in patiserie, de obicei o folosesc cofetăriile

Făina 550 este o făină mai dură, insă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la: prăjituri, biscuiti, briose, paine , tarte, foi de placintă, croissante

Făina 650 are un continut mai mare de gluten, este folosită pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: painea, pizza, focaccia.

In procesul de gătit putem folosi si o serie de tipuri de făină...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/care-este-cea-mai-buna-faina-pentru-cozonac-multe-gospodine-fac-o-mare-greseala-care-strica-aluatul-definitiv_676a5da86a16b318eb269f12

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.