În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac, biscuiți, foitaj, semialbă, albă, neagră.
Cea mai bună făină pentru cozonac. Categorii de făinăTipurile de făină pot fi clasificate in functie de produsele pentru care sunt destinate, in felul urmator:
Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase si aluaturile usoare de patiserie
Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită in patiserie, de obicei o folosesc cofetăriile
Făina 550 este o făină mai dură, insă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la: prăjituri, biscuiti, briose, paine , tarte, foi de placintă, croissante
Făina 650 are un continut mai mare de gluten, este folosită pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: painea, pizza, focaccia.
In procesul de gătit putem folosi si o serie de tipuri de făină...