Care este secretul fripturii de Turda, una dintre minunile bucătăriei ardelenești

acum 3 luni 13
  Fripturile de tip pecsenye (pecie la bănățeni și ardeleni, la sârbo-croați pečenje, la slovaci pečení, la ruteni pečenja) sunt foarte întâlnite în Ardeal sau în regiunile ce făcuseră parte din regatul maghiar. Printre ele și celebra Tordai pecsenye/Friptură (pecie) de Turda/Thorenburger Braten, gătită din cotlet de porc, cu slana aferentă (ținute în lapte si prăjite în untură), servită pe o bucată de pită proaspetă.. 

Ingrediente:

-Carne de porc-bucăţi de aproximativ două kilograme şi ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/care-este-secretul-fripturii-de-turda-una-dintre-minunile-bucatariei-ardelenesti_669f5fc48b25280af2318e76

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.