Care este secretul unei creme de zahăr ars așa cum știu să facă doar cofetarii din Franța?

acum 3 ore 6

Pentru a face o creme brulee ca-n Franța aveți nevoie de următoarele ingrediente:

500 ml smântână lichidă (pentru frișcă),

1 păstaie de vanilie (sau 1 lingură de esență de vanilie),

5 gălbenușuri de ou,

100 g zahăr,

un praf de sare,

50 g zahăr brun sau zahăr cristalizat pentru caramelizat.

PREPARARE 

Încălzește smântâna la foc mediu, dar nu o lăsa să fiarbă, ci doar până când începe să facă aburi și să se încălzească bine. Dacă folosești păstaie de vanilie, lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, pentru a extrage aromele vaniliei din semințele păstăii.

Într-un bol separat, bate gălbenușurile de ou cu zahărul și un praf de sare, folosind un tel sau un mixer. Amestecul trebuie să devină ușor pufos și de un galben deschis. 

...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/care-este-secretul-unei-creme-de-zahar-ars-asa-stiu-sa-faca-doar-cofetarii-din-franta_6783839b1ff8961403791562

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.