Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Pot provoca Alzheimer, conform specialiștilor

acum 1 luna 3

Produsele dulci de patiserie

De obicei, grăsimile folosite la prepararea acestor alimente sunt uleiuri vegetale rafinate sau margarină, care pot cauza inflamație sistemică, inclusiv cerebrală. Glutenul prezent în făina albă poate perturba echilibrul florei intestinale și provoca inflamații la persoanele sensibile. De asemenea, studiile au arătat că zahărul consumat în exces crește riscul de a dezvolta demență, susțin specialiștii!

Pâinea și pastele

Carbohidrații rafinați precum pâinea și pastele nu afectează doar silueta, ci și sănătatea creierului. Pentru a reduce expunerea la această substanță nocivă, specialistii recomandă evitarea pâinii și a pastelor convenționale care conțin grâu. 

Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului a inclus glifosatul pe lista substanțelor „probabil cancerigene pentru om”. Totuși, în ciuda disputelor publice și a dezbaterilor științifice, Comisia Europeană a decis, ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/care-sunt-cele-mai-nocive-alimente-pentru-creier-pot-provoca-alzheimer-conform-specialistilor_6911d50aee44bb031c056782

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.