Foarte important de știut pentru ca sarmalele să fie bune și gustoase este cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale. Marele secret este să știi cât orez trebuie pus la un kilogram de carne pentru a nu risca să-ți iasă sarmalele prea moi sau, din contră, prea tari.
Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmaleLa 1kg de carne pentru sarmale se pun 100 g orez sau, așa cum îi mai spun bucătarii „regula lui 10%“. Adică în cazul în care trebuie să faceți mai multe sarmale, la 2 kg de carne pentru sarmale, puneți 200g orez, la 3 kg de carne 300 g de orez și așa mai departe. Improtant este să respectați „regula lui 10%.
Pentru rețeta de sarmale tradiționale aveți nevoie de 1 kg de carne tocată de porc și de vită, 100 g orez, 3-4 kg varză acră, asta în funcție de câtă varză vreți să puneți printre sarmale, ceapă, ulei pentru prăjit, costiță afumată, 3-4 linguri de bulion, câteva frunze de dafin, cimbru, mărar, sare și piper.
Cum prepari sarmelele tradiționaleVarz...