Românii continuă să prefere carnea de porc pentru meniul de sărbători. Fie că vorbim de friptură sau cârnați, orice masă de Crăciun trebuie să aibă porcul drept vedetă, arată datele culese din piață.
Deși 2025 a fost un an marcat de scumpiri în lanț, în special la furaje și cereale, fermierii spun că nu au majorat prețurile. Ba, în unele cazuri, chiar le-au redus, dau asigurări crescătorii de porci.
Ce preț are carnea de porc
Mulți români au început, deja, să își asigure carnea pentru sărbători. Unii și-au rezervat porci direct de la crescători, iar alții s-au orientat către magazinele care au menținut prețurile relativ stabile.
Dacă în 2024 kilogramul de porc în viu se vindea cu 20 de lei în fermele mici, anul acesta prețul a coborât la 18 lei kilogramul, arată un reportaj difuzat de Digi 24. La Bihor, de exemplu, un fermier explică faptul că cererea mai scăzută l-a obligat să reducă prețul, chiar dacă ...

acum 2 zile
8























English (US) ·
Romanian (RO) ·