Cât costa masa pentru Revelionul 1987-1988, puțin înainte de Revoluție. Meniul românilor la cumpăna dintre ani

acum 3 zile 15

Un meniu la Revelionul 1987/1988 costa 60 de lei, iar salariul mediu la aceea vreme era de 3.422 de lei (vezi documentul în facsimil). Meniul de Revelion consta într-un aperitiv, trei feluri de mâncare – friptură de porc, snițel de porc și sarmale, prăjituri și vinul special, plus sifon.

Cel mai scump produs de la masa Revelionului 1988 era vinul special care costa 15 lei, iar o friptură de porc cu ganitură asortată era 7.40 de lei. Prin comparație cu zilele noastre, în 1988 salariul mediu era de 3.422 de lei, în 2022 a fost de 4.003 de lei, iar astăzi este de 5.268 de lei. Practic, atunci dintr-un salariu mediu puteai să achiți nota de plată la Revelion pentru 57 de persoane.

În schimb, astăzi, dacă luăm în calcul că masa de Revelion la un local decent din București sau Valea Prahovei este în jur de 800 de lei, reiese că dintr-un salariu mediu net poți plăti consumația pentru șase-șapte persoane.  De la 7 persoane la 57 de persoane este, totuși, o diferență în ceea ce p...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cat-costa-masa-pentru-revelionul-19871988-putin-inainte-de-revolutie-meniul-romanilor-la-cumpana-dintre-ani_6772c0765dfbb15bdd1a7f59

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.