O dezbatere aprinsă a izbucnit pe rețelele sociale cu privire la prețurile practicate pe litoralul românesc în acest sezon estival. Mulți turiști se plâng că tarifele sunt nejustificat de mari în comparație cu cele din Bulgaria sau Grecia, unde raportul calitate-preț este considerat mai avantajos. Discuția a pornit de la o postare pe un grup de Facebook dedicat vacanțelor în România.
Prețuri controversate la o cantină din Eforie
Autorul postării a prezentat o listă de prețuri dintr-o cantină din Eforie, care a stârnit numeroase reacții. Printre tarifele afișate se numără:
Ciorbă de fasole: 21 lei
Ciorbă de perișoare: 22 lei
Ceafă la grătar: 14 lei/100 g
Ciolan afumat: 12 lei/100 g
Cârnați: 11 lei/100 g
Piept de pui la grătar: 14 lei/100 g
Tochitură: 21 lei/porție
Orez cu legume: 9 lei/porție
Saramură de păstrăv: 35 lei/porție
Paste în sos alb: 25 lei/porție
Sarmale: 24 lei/5 bucăți
Mămăligă: 6 lei/150 g
Întrebat...