Cât de sănătoasă este carnea roșie
Studiile științifice despre carnea roșie și impactul ei asupra sănătății sunt adesea contradictorii. Cercetările se bazează pe metode diferite, iar rezultatele nu sunt întotdeauna clare. De exemplu, un studiu amplu realizat de cercetătorii americani, care a analizat peste 180 de cercetări pe această temă, a evidențiat gradul de risc real asociat cu consumul de carne roșie și cancer.
Rezultatele au fost exprimate sub formă de note de la 1 la 5, în funcție de gradul de asociere între consumul de carne roșie și riscurile pentru sănătate. Astfel, pentru fumatul și cancerul de plămâni, s-a acordat nota maximă (5 stele), ceea ce indică un grad ridicat de cauzalitate. În schimb, afirmația că „consumul de carne roșie poate duce la apariția unui cancer” a obținut doar 2 stele, iar „consumul de carne roșie duce la boli cardiovasculare” a primit doar o stea, semnificând un risc scăzut, potrivit Dr. Mihae...