Cât de sănătoasă este carnea roșie și câtă trebuie să consumăm, de fapt. Ce recomandă nutriționistul Mihaela Bilic

acum 6 zile 14

Cât de sănătoasă este carnea roșie

Studiile științifice despre carnea roșie și impactul ei asupra sănătății sunt adesea contradictorii. Cercetările se bazează pe metode diferite, iar rezultatele nu sunt întotdeauna clare. De exemplu, un studiu amplu realizat de cercetătorii americani, care a analizat peste 180 de cercetări pe această temă, a evidențiat gradul de risc real asociat cu consumul de carne roșie și cancer.

Rezultatele au fost exprimate sub formă de note de la 1 la 5, în funcție de gradul de asociere între consumul de carne roșie și riscurile pentru sănătate. Astfel, pentru fumatul și cancerul de plămâni, s-a acordat nota maximă (5 stele), ceea ce indică un grad ridicat de cauzalitate. În schimb, afirmația că „consumul de carne roșie poate duce la apariția unui cancer” a obținut doar 2 stele, iar „consumul de carne roșie duce la boli cardiovasculare” a primit doar o stea, semnificând un risc scăzut, potrivit Dr. Mihae...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cat-de-sanatoasa-este-carnea-rosie-si-cata-trebuie-sa-consumam-de-fapt-ce-recomanda-nutritionistul-mihaela-bilic_67dd5bd4e7a3356a207adf22

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.