Anual, în Marea Britanie se vând aproximativ 80 de milioane de ouă de ciocolată, potrivit British Retail Consortium. Dar dacă vrei să eviți excesele de zahăr și să optezi pentru ceva mai sănătos, poate că ciocolata neagră este răspunsul. Nutriționiștii susțin că aceasta vine cu o serie de beneficii, dacă este consumată cu măsură, relatează The Times.
„Ciocolata neagră poate fi o completare nutritivă în dietă, cu condiția să fie consumată moderat”, spune Nichola Ludlam-Raine, dietetician specializat și autoarea cărții How Not to Eat Ultra-Processed, care consumă zilnic ciocolată neagră. „Conține polifenoli, în special flavanoli, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Acești compuși sunt asociați cu beneficii precum îmbunătățirea circulației sanguine, reducerea tensiunii arteriale și, posibil, o mai bună sănătate a inimii și a creierului.”
Ciocolata neagră oferă și mici cantități de minerale esențiale, cum ar fi magneziu, fier și cupru. Printre preferatele ...