Cât de sănătos este șoricul? Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic despre acest aliment de sezon

acum 19 ore 11

Nutriționistul explică faptul că pielea porcului, curățată și pregătită corect, reprezintă o sursă importantă de colagen, benefic pentru organism.

„Aperitivul de sezon de care trebuie profitat? Șoriciul! Da, e pielea porcului care se pârlește și se curăță bine de grăsime, se dă cu sare și se taie în șuvițe subțiri. Este o sursă concentrată de colagen perfect compatibil cu organismul uman!”, a explicat Bilic pe pagina sa de Facebook.

Nutriționistul subliniază că șoriciul se potrivește excelent în dietele proteice sau ketogenice, având mai puțin de 10% grăsime și aproximativ 20% proteine.

„Dă consistență tuturor preparatelor tradiționale din porc, de la tobă și lebăr până la piftie. Cu numai 160 de calorii la 100 de grame, este o gustare de iarnă potrivită și pentru siluetă, și pentru sănătate”, a adăugat dr. Bilic. 

Datele nutriționale oficiale, însă, arată că valorile pot fi mult mai mari, în funcție de modul de preparare și de cât de multă grăsime este lăsat...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cat-de-sanatos-este-soricul-ce-spune-nutritionistul-mihaela-bilic-despre-acest-aliment-de-sezon_693fa276a463cf6f0b531c52

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.