Cât timp se fierbe piftia și cum obții o supă limpede. Secretul celor mai bune gospodine

acum 1 ora 10
Cum se prepară corect piftia

Fierberea trebuie să fie lentă și de durată, aproximativ 4–5 ore, la foc potrivit, până când carnea se desprinde ușor de pe oase. Cantitatea de apă este foarte importantă: la final, trebuie să rămână aproximativ jumătate din volumul inițial de lichid, sau chiar puțin mai puțin, pentru o piftie bine legată și aromată.

După fierbere, carnea și zeama se scot separat și se lasă la răcit. Carnea se desprinde cu grijă de pe oase, verificând atent să nu rămână fragmente, mai ales în cazul picioarelor de porc. Grăsimea se îndepărtează, iar bucățile de carne macră, șorici, cartilagii și limbă se așază în castroane sau pe platouri.

Pentru o supă clară și curată, aceasta se degresează după răcire, apoi se pune din nou pe foc. Se adaugă usturoiul zdrobit, după gust, și piper, măcinat fin sau zdrobit mai grosier. Când lichidul este aproape de punctul de fierbere, focul se oprește, iar oala s...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cat-timp-se-fierbe-piftia-si-cum-obtii-o-supa-limpede-secretul-celor-mai-bune-gospodine_694245ea1b81e82cc709e9b2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.