Cât timp se țin la afumat şunculiţa, kaiserul şi costiţa. Secretul sibienilor pentru cele mai fragede și delicioase bunătăți pentru mesele de sărbători
acum 1 saptamana
19
Totul începe cu alegerea și fasonarea corectă a cărnii. Bucățile de porc, fie că sunt cu os sau dezosate, trebuie curățate frumos și tăiate uniform pentru a se pătrunde bine în timpul maturării. Sibienii folosesc mai ales un baiț uscat, o combinație de sare și condimente, în care carnea stă între 7 și 10 zile. Această perioadă nu este negociabilă: sarea are nevoie de timp pentru a intra în fibre, pentru a trage umezeala excesivă și pentru a garanta un gust echilibrat.
După scoaterea din baiț, bucățile de carne trebuie lăsate la zvântat. Aceasta este una dintre etapele-cheie pentru reușita afumăturilor, deoarece fumul nu aderă bine pe suprafețele umede. De aceea, șunculița și kaiserul se atârnă 24-48 de ore într-un spațiu rece, bine aerisit, cum ar fi o cămară, un ga...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.
Cât timp se țin la afumat şunculiţa, kaiserul şi costiţa. Secretul sibienilor pentru cele mai fragede și delicioase bunătăți pentru mesele de sărbători