Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, așa că, dacă vrei să le fierbi, nu ar fi rău să le scoți din frigider înainte. Punerea ouălelor în apă fierbinte este o altă greșeală pe care o putem face, iar acest lucru va duce, cu siguranță, la spargerea lor. Metoda corectă este de a așeza ouăle în apă rece, și apoi poți pune oala pe foc pentru a fierbe.
Cât timp se fierb ouăle ca să nu crapeDacă îți place să mănânci ouă fierte moi, trebuie să știi că acestea se lasă să stea în apa fierbinte timp de 4 minute.
Ouăle cleioase se fierb 6 minute;Ouăle tari se fierb 10-15 minute.Dacă ai fiert ouăle cum îți plac, scurge apa fierbinte din vas și toarnă apa rece. În cazul în care nu știi cum să le cureți pentru a fi mai ușor, atunci când le scoți din oala în care au fiert, le poți pune în apă cu gheață. Cu alte cuvinte, șoc termic și apoi răcire completă.
Dacă pui la fiert ouăle reci, sco...