De multe ori ai avut impresia că nu vei reuși niciodată să prepari cafeaua așa cum o prepară cei de la cafenea. Și probabil te-a consolat gândul că nu nu deții aparatură performată. S-au te-ai gândit că nu folosești tipul de cafea pe care îl folosesc ei.
Dacă te străduiești și insiști să găsești formula corectă pentru o ceașcă de cafea, reușita va fi sigură. Cu cât vei acorda mai multă atenție raportului dintre cafea și apă, dar și a procesului de preparare, cu atât cafeaua va avea un gust din ce în ce mai bun.
Experții în industrie își dezvăluie secretele privind pregătirea unei cești de cafea perfecte. Ei denumesc raportul dintre cafea și apă pe care îl folosesc, ca find ”raportul de aur”.
Potrivit Asociației Naționale a Cafelei din SUA, „raportul de aur” pentru o ceașcă de cafea este de una până la două linguri (aproximativ 10 grame) de cafea măcinată pentru fiecare șase căni de apă puse la fiert.
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cate-lingurite-de-cafea-se-pun-la-o-cana-de-apa-raportul-perfect-dezvaluit-de-o-barista_67ac560a773c686d723dead7Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.