Beneficiile ouălor:-Proteine de calitate: Un singur ou conține aproximativ 6-7 grame de proteine de înaltă calitate.-Vitamine și minerale: Ouăle sunt o sursă bogată de vitamine (D, B6, B12) și minerale (seleniu, zinc, fier).-Colină**: Importantă pentru dezvoltarea cerebrală și funcționarea nervilor.-Luteină și zeaxantină: Doi antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor.
Colesterolul și ouăle:Gălbenușul de ou conține colesterol. Multă vreme, ouăle au fost criticate datorită acestei asocieri cu colesterolul, însă studiile recente au arătat că colesterolul din alimente influențează doar într-o mică măsură colesterolul din sânge pentru majoritatea oamenilor.
Recomandările privind consumul de ouă:Studiile au demonstrat că pentru majoritatea oamenilor, consumul a 5-7 ouă pe săptămână nu crește riscul de boli cardiace. Cu toate acestea, pentru persoanele diagnosticate cu diabet, consumul excesiv de ouă ar putea fi asociat cu un risc crescut de boli cardiace. În aceste ca...