Câte ouă trebuie să folosim pentru o maioneză perfectă. Care este trucul chefilor ca să nu se taie
acum 1 ora
4
Pregătirea maionezei poate părea simplă, însă multe persoane întâmpină probleme cum ar fi tăierea sau consistența nepotrivită. Chiar și cei care urmează rețete tradiționale pot descoperi că textura poate să fie una neuniformă. Specialiștii în gastronomie au dezvăluit trucuri precise despre câte ouă sunt necesare și cum pot fi folosite pentru a obține maioneza perfectă de fiecare dată.
Câte ouă sunt necesare pentru o maioneză perfectă
Potrivit chefilor, cheia unei maioneze reușite începe cu raportul corect dintre ouă și ulei. Pentru o cantitate standard, recomandarea este să folosești un gălbenuș la fiecare 100 ml de ulei.
Pentru o cantitate de 300 de ml de maioneză, trei gălbenușuri sunt suficiente pentru a crea o emulsie stabilă și cremoasă. Ouăle trebuie să fie proaspete și la temperatura camerei, diferențele mari de temperatură dintre ou și ulei pot provoca tăierea maionezei.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.