Câți asistați social a avut România în 2024. O mare parte dintre aceștia au refuzat să muncească sau să își caute loc de muncă

acum 16 ore 7

Venitul minim de incluziune reprezintă un suport financiar oferit de stat pentru a asigura un trai decent minim pentru familiile și persoanele singure aflate în dificultate. Acesta a înlocuit ajutorul social și alocația pentru susținerea familiei, fiind implementat începând cu 1 ianuarie 2024.

Conform informațiilor oferite de Ministerul Muncii pentru Adevărul, anul trecut, un număr de 14.855 de beneficiari ai venitului minim de incluziune au refuzat să îndeplinească orele de muncă în folosul comunității sau să se prezinte la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă în căutarea unui loc de muncă.

Asta deși legislația prevede clar că ”persoanele apte de muncă beneficiare de venit minim de incluziune au obligația să presteze, lunar, acțiuni sau lucrări de interes local și să își caute un loc de muncă prin intermediul agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă”. Drept consecință, cei care au refuzat să muncească sau să își caute un loc de muncă au rămas...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cati-asistati-social-a-avut-romania-in-2024-o-mare-parte-dintre-acestia-au-refuzat-sa-munceasca-sau-sa-isi-caute-loc-de-munca_678580a0b21fb435aa76d1b2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.