Cafeaua poate aduce o mică bucurie fiecărei dimineți. Este una dintre cele mai populare băuturi din lume, fiind apreciată nu doar pentru aroma intensă pe care o are, ci și pentru efectul energizant pe care îl oferă consumatorilor.
Pentru mulți ea face parte din rutina zilnică și reprezintă momentul de răsfăț, fie de dimineață, alături de micul dejun, fie în timpul unei pauze.
Ce alimente ar fi bine să evităm atunci când bem cafeaua
Deși asocierea cafelei cu diverse gustări sau deserturi este adesea întâlnită, nu toate combinațiile sunt benefice pentru organismul uman. Consumul de cafea împreună cu alimente foarte acide, cum sunt citricele sau roșiile, poate provoca iritații gastrice, mai ales dimineața, când stomacul este mai sensibil.
Și preparatele bogate în grăsimi, cum ar fi cartofii prăjiți sau anumite mezeluri, pot să amplifice senzația de balonare sau disconfort.
Mâncărurile picate ori lactatele foarte picante sunt și ele ...

acum 2 ore
10



















English (US) ·
Romanian (RO) ·