Ce alimente la conserve să consumi pentru funcția creierului și sănătatea sistemului cardiovascular. Ce spun specialiștii

acum 1 ora 10

V-ați gândit vreodată ce fel de conserve conțin surse reale de nutrienți care pot avea un rol important pentru sistemul cardiovascular, osos și pentru funcția creierului? Deși nu sunt neapărat printre preferatele tuturor consumatorilor, alimentele la conservă pot reprezenta o sursă de minerale, vitamine și nutrienți.

Printre aceste alimente, de exemplu, se regăsesc conservele cu pește în suc propriu, în ulei sau sos de roșii. Conservele cu pești mici (șprot, de pildă) conțin acizi grași Omega-3, iod, proteine, iar consumul lor poate contribui la reducerea colesterolului „rău”. De asemenea, consumul de pește la conservă poate ajuta și la îmbunătățirea stării vaselor de sânge.

De altfel, sardinele conțin calciu și Vitamina D. Pentru a oferi nutrienți organismului, poate fi consumat tonul în su...

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/ce-alimente-la-conserve-sa-consumi-pentru-functia-creierului-si-sanatatea-sistemului-cardiovascular-ce-spun-specialistii-20718147

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.