Ce să mănânci dacă ai diabet și ce recomandă doctorul diabetologii. Aceste alimente au indice glicemic scăzut și trebuie să fie introduse în alimentația persoanelor care suferă de această afecțiune sau sunt predispuse la a o dezvolta, conform medicului.
Ce să mănânci dacă ai diabetDiabetul este o boală care nu se vindecă, însă, poate fi ținută sub control apelând la o alimentație corespunzătoare, care nu crește glicemia, conform doctorului Daniela Petrache.
"În general glicemia nu crește de la alimente cu in indicxe glicemic scăzut. (...) Pe lângă modificările din dietă, trebuie să adăugați în rutina zilnică și un pic de mișcare. Dacă vă mențineți un stil de viață sănătos puteți preveni atât diabetul cât și prediabetul", spune medicul.
Iată ce alimente nu cresc glicemia și ce recomandă doctorul pentru prevenirea diabetului.
CarneaPrimul aliment pe care-l recomandă medicul celor care suferă sau sunt predispuși la diabet este carnea. Acest aliment nu conține c...