Vinul era folosit în vechime ca fiind cel mai puternic dezinfectant. Testele de astazi atesta ca vinul ucide microbii de holera intr-un interval de 30 de secunde pana la 10 minute. Bacteriile E. coli mor intre 30 și 60 de minute, iar germenii de febra tifoida mor in 5 minute pana la 4 ore.
In 1950, un cercetator francez a descoperit ca vinul are puteri vindecatoare asemanatoare cu cele ale penicilinei. Chiar si diluat cu apa, in proportie de patru la unu, vinul are aceeasi potenta, in 15 minute, ca si 5 unitati de penicilina per milimetru. Dintre toate sucurile testate, sucul de mere proaspat stoarse, sucul de struguri si vinul au fost cele mai puternice, scrie sfatnaturist.
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/ce-beneficii-are-un-pahar-de-vin-rosu-pe-zi-ce-spun-specialistii_6781128f0d70da0bdd77d03aDeclinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.