Pentru o zacuscă gustoasă și autentică, gospodinele utilizează legume proaspete și condimente, urmând un anumit mod de preparare. Vezi mai jos, în articol, micul secret transmis din generație în generație.
Ne aflăm în perioada în care se pregătesc, rând pe rând, preparatele pentru iarnă. Printre „vedetele” din această toamnă se numără murăturile, gemul, dulceața, ghiveciul de legume, bulionul, dar și zacusca. Cea din urmă poate necesita mai mult timp de gătire, spre deosebire de alte preparate. De altfel, contează și modul în care este depozitat preparatul, pentru a fi perfect de consumat pe un termen lung.
Condimente în zacuscă: ce adaugi pentru un gust autentic
Pentru un gust autentic și o textură fină, gospodinele utilizează produse cât mai proaspete și respectă timpul de fierbere. Pentru o rețetă autentică vei avea nevoie, în general, de vinete, ardei capia, roșii. Indiferent de opțiunea ta, poți utiliza aceleași condimente, pentru un gus...