Ce efecte poate avea pâine asupra organimsului. Semnalul de alarmă tras de un nutriționist

acum 3 zile 14

Nutriționista spaniolă Sandra Moñino a explicat într-un podcast recent intitulat „I Have a Plan” - despre sănătatea digestivă și alimentația conștientă - cum produsele din făină rafinată pot provoca creșteri rapide ale glicemiei, similare celor cauzate de zahărul alb. 

Mai multe studii au arătat că produsele din făină rafinată provoacă creșteri rapide ale glicemiei, comparabile cu cel provocate de zahăr, ceea ce le face un risc potențial pentru echilibrul metabolic pe termen lung.

Cu toate acestea, experta precizează că nu toate tipurile de pâine au același efect. „Dacă pâinea este integrală, nu există problema. Dar dacă este rafinată, este ca și cum ai mânca zahăr”, explică Sandra Moñino, conform Infobae.

Diferența constă, așadar, în tipul de făină folosită. Pâinea albă, ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/ce-efecte-poate-avea-paine-asupra-organimsului-semnalul-de-alarma-tras-de-un-nutritionist_67e529ec8816ec6c3f2f8182

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.