Ce pățim dacă mâncăm ouă în fiecare zi? Ce beneficii are acest aliment asupra sănătății și la ce riscuri ne supunem dacă întrecem măsura
acum 10 ore
2
Beneficiile consumului de ouă
Ouăle sunt o sursă valoroasă de proteine, vitamine și minerale, contribuind la menținerea sănătății generale. Acestea conțin vitaminele A, D, E și K, fosfor, zinc și fier, elemente esențiale pentru buna funcționare a organismului. Mai mult, consumul regulat de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și sănătatea oculară.
O preocupare frecventă este legată de conținutul de colesterol al ouălor și impactul acestora asupra sănătății cardiovasculare. Studiile recente arată că, pentru persoanele sănătoase, consumul zilnic de ouă nu duce la creșterea semnificativă a colesterolului din sânge. Totuși, persoanele cu probleme preexistente ale colesterolului ar trebui să limiteze consumul la aproximativ trei ouă pe săptămână, conform recomandărilor specia...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.